My feelings

Despre cel mai minunat și tandru om al planetei Pământ…bărbatul…

Pentru cârcotași, voi preciza încă de la bun început faptul că acest articol nu are legătură cu experiențele trăite, nu face referire la cineva anume și nu are de-aface cu faptul că am divorțat! Nu! Nu sunt o frustrată, nu am nicio problemă cu mine însămi și nici cu nimeni altcineva! Din contră! Sunt absolut împăcată cu deciziile luate, liberă în toată puterea cuvântului și fericită! 🙂

Bărbații…off…bărbații…căci ce ne-am face fără ei? Dar ei fără noi? Bărbatul a fost, este și va fi „dragostea”. Da, pentru că fără el, femeia nu poate simți iubirea, dragostea și „fluturii” aceia din stomac. El este acela ce te face să te simți femeie, să te simți împlinită, fericită, dorită și iubită! Este acea parte din noi ce nu ar trebui să lipsească; este sufletul pereche ce te urmează până la adânci bătrâneți și cel ce nu ar putea trăi fără tine niciodată! Cred în poveștile adevărate de iubire, cred în dragostea adevărată și continui să cred că fiecare are pus de o parte acel suflet-pereche. Cred în povestea cu Făt-Frumos pe cal alb și în faptul că bărbatul care te iubește necondiționat e în stare „să mute și munții din loc pentru tine”! 🙂

Și totuș, nu de fiecare dată avem norocul să întâlnim un astfel de bărbat.Căci ce-ar mai fi viața de cuplu și unde ar fi mai fi picanteriile, dacă toate relațiile ar fi perfecte? Să categorisim puțin bărbatul, acest om minunat și tandru al Planetei Pământ:

Bărbatul mincinos te va dezămăgi întotdeauna! Este un șiret ce vrea să pară realist și extrem de inofensiv. Îți spune mereu că te iubește, dar de cele mai multe ori uită să și arate acest lucru. I se pare confortabil simplul fapt că se află înt-o reație (și) cu tine și joacă teatru la superlativ. Iar tu, femeia, ai impresia că eși un pic bulversată și te gândești că sigur ți se pare ție și că nimic din tot ceea ce îți pare ciudat, nu este adevărat.

Bărbatul posesiv este absolut intolerabil! Aici intervine probabil o nevoie a lui din copilărie, ceva ce la un moment dat s-a pierdut pe drum! Când te-a găsit în sfârșit, e ca și cum l-ar fi prins pe Dumnezeu de picioare. Te ia, te acaparează și nu-ți mai dă drumul. Însă toate astea au o limită! Din nou, tu ca femeie ești oarecum bulversată de situație, tinzi să crezi că omul ăsta te iubește prea mult și aproape că ești convinsă de asta, lași să meargă lucrurile așa, te obișnuiești cu miile de mesaje de verificare, cu strictețea și regulile și ai impresia că totul merge perfect în relația voastră. Greșit!

Bărbatul „mămos” tinde să te calce pe toți nervii din toată lumea asta. Zic bine? El s-a căsătorit sau are o iubită doar de dragul relației. Pentru el mai importante sunt apelurile primite de la mama, decât de la soție sau iubită. El și dacă se mută cu tine, oricum îți va explica regulile mamei lui și ceea ce a reușit să învețe de la mama încă de când era mic. Se comportă total imatur și are tot timpul nevoie de acordul sau încurajarea mamei.

Bărbatul care nu știe ce vrea e cel mai enervant. Complet nehotărât, are impresia că totul stă în mâinile lui și că totul poate decurge după cum are el chef. Găsește motive stupide de fiecare dată când e vorba de ceva important și face totul în funcție de cum i se pare mai confortabil pentru el. Din nou tu, ai impresia că nu e ceva atât de grav și de fiecare dată treci peste și zici că sigur ți s-a părut, că probabil a avut o zi mai proastă și că va fi ultima dată când va găsi o scuză penibilă.

Bărbatul „parazit” este acel om care așteaptă să-și facă o iubită și să trăiască mai mult sau mai puțin pe spinarea ei. Doar îi cunoaștem destul de bine, nu? Uneori așteaptă să le plătim noi și consumația la restaurant dacă se poate, de ce nu? Și totuși, dacă reușește să te facă din vorbe și ai căzut în plasă, nimic nu ți se pare prea degradat. Începi pur și simplu să-l iubești și ce crezi? Te vei obișnui așa…GROAZNIC!

Bărbatul intelectual este acel tip care reușește de cele mai multe ori să te facă să te simți inferioară lui din mai toate punctele de vedere. Mereu susține că el le știe pe toate, că el este cel mai bine informat și preferă întotdeauna să aibă ultimul cuvânt. Oricum ceea ce spui tu nu este bine, așa că te vei obișnui cu ideea că va trebui să-l lași decât pe el să se exprime, doar ca să nu se iște cine știe ce alt conflict.

Am enumerat prea puține tipuri de bărbați…cu siguranță mai cunoașteți voi și alte categorii. Ceea ce vreau însă să scot în evidență, este faptul că niciodată, dar niciodată, noi femeile nu trebuie să încercăm să ne obișnuim cu ceea ce nu ne convine! Nu trebuie să începem să considerăm a fi lucruri normale, ceea ce de fapt nu sunt și nu ar trebui să fie niciodată! Nu trebuie să acceptăm și să facem compromisuri în zadar, doar de dragul că ni se pare că totul merge „bine”. Nu trebuie să începem să vedem totul ca pe o normalitate și să considerăm că de fapt noi avem o problemă!

STOP!

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *