My feelings

Vei putea fi mai aproape de ei înțelegând exact prin ce trec!

 

De ce să fii om cu oamenii din jurul tău? O întrebare relativ simplă, dar în același timp cu multe înțelesuri. Să fii om e lucru mare, să știi să faci bine fără să ceri nimic în schimb e ceva sublim, iar să oferi înțelegerea și mângâierea ta fără a a te gândi la beneficii, e ceva măreț pentru sufletul tău!

Suntem în postul Crăciunului și tot timpul se spune că în această perioadă e bine să fim mai buni unii cu ceilalți, să dăruim mai mult din puținul nostru și să le fim aproape celor ce au nevoie. Nu am înțeles niciodată de ce trebuie să facem asta decât în această perioadă…de ce toată lumea se mobilizează parcă mai bine în postul Crăciunului și în apropierea sărbătorilor de iarnă? Oare ne gândim că se apropie sfârșitul unui alt an și simțim că parcă nu am dăruit suficient și că încă mai avem timp? Oare e vorba despre puterea divină care ne transmite un mic semn și care „ne bate pe umăr” încărcându-ne conștiința? Sau totul se rezumă la ceea ce vedem cu ochiul liber în jurul nostru și adoptăm „efectul de turmă”, ca nu cumva noi să rămânem mai prejos față de alții?

Dacă m-ați întreba pe mine, v-aș spune clar că sunt acel om care efectiv nu se poate abține atunci când întâlnește un sărac pe stradă, sau care-i iese în cale și-i cere un leu. Dacă am în buzunar îi dau de fiecare dată chiar dacă i-am mai dat și ieri și alaltăieri. Știu! Veți spune că se va duce și-i va chetui pe ceva alcool sau pe țigări în loc să-și ia ceva de mâncare. Iar eu, ca de fiecare dată când mi se atrage atenția, o spun și acum că puțin îmi pasă pe ce-i va cheltui. Mi se pare important că am putut să ajut acel om și până la urmă chiar nu am de unde să știu că poate nu și-a luat o pâine de acel leu. La locul de muncă mă confrunt aproape tot timpul cu astfel de situații și deși pe unii dintre acești oameni îi cunosc destul de bine și știu cam ce fac cu banii, tot le dau. Poate e greșit, sau poate nu, până la urmă nu trebuie să ne judecăm reciproc.

De ce nu se mobilizează oamenii să facă astfel de lucruri și în timpul anului ci doar la finele lui? De ce se fac atâtea campanii de genul „hai să dăruim mai mult de sărbători”? Când suntem noi buni?? Doar în perioada sărbătorilor de iarnă? Sunt sigură că nu este așa! Oamenii sunt buni tot timpul, sunt calzi și sunt blânzi și de fiecare dată sunt pregătiți să ofere puțin din puținul lor. Însă noi, oamenii suntem mereu într-o fugă continuu, uneori aproape că mergem pe stradă și nu mai observăm nimic în jurul nostru, parcă nu mai avem timp de nimic și de nimeni, iar timpul nu ne mai ajunge indiferent ce am face. Dar să mai acordăm atenție unui om al străzii? Oamenii străzii nu sunt răi și nici măcar ipocriți sau falși, din punctul meu de vedere. Crezi în soarta omului și în ceea ce ți-e dat „să tragi”? Acești oameni sunt pur și simplu neajutorați, sau au avut ceva mai mult ghinion în viață. E adevărat că norocul ți-l mai faci și cu mâna ta, însă degeaba dacă nu ai resursele necesare…eu cred că săracii sunt doar oamenii aceia buni care în mod sigur n-au avut prea mult noroc în viață.

Dragilor, haideți să fim mai buni tot timpul și nu doar în perioada sărbătorilor! Fiind buni cu cei neajutorați, suntem practic buni cu noi înșine! Ajutându-i pe alții, ne ajutăm pe noi! Un om al străzii poate avea nevoie decât de o vorbă bună și caldă și nu neapărat de bani. Să încercăm să le ridicăm moralul, să ne oprim o clipă din graba și drumul nostru și să încercăm măcar să-i ascultăm. Nici nu aveți idee ce puteți descopri ascultându-i! Cu siguranță veți mulțumi Celui de sus de zeci de ori pentru cum sunteți și pentru tot ceea ce aveți! Poveștile oamenilor străzii sau pur și simplu a oamenilor cu probleme vă vor da de gândit și vă vor face să reflectați asupra întregii vieți! Opriți-vă puțin din graba voastră și oferiți blândețe oamenilor nevoiași. Sentimentul simțit după ce ai făcut asta, nu se compară cu nimic!

LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR!

O ZI MINUNATĂ ȘI PETRECERE FRMOASĂ PENTRU MÂINE!

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *