Advertorials

Ce este si ce trebuie sa stii despre procesul de ignifugare?

Cladirile in care locuim sau ne desfasuram activitatea ar trebui sa ne ofere siguranta si sa ne simtim protejati. Tocmai de aceea este recomandat sa luam toate masurile necesare pentru a ne asigura de acest lucru. Una dintre masurile care pot reduce considerabil riscurile ce pot aparea si care minimalizeaza efectele este operatiunea de ignifugare.

Ce este ignifugarea?

Cu siguranta nu este prima data cand auziti acest cuvant – ignifugare – dar cat de multe informatii cunoasteti despre acest subiect? Mai mult decat atat, v-ati gandit sa apelati la serviciile unei firme de ignifugare?

Ignifugarea presupune marirea rezistentei unui material sau a unei cladiri la foc pe o anumita perioada. Este foarte important de retinut ca aceasta procedura nu exclude si alte masuri de prevenire a incendiilor, fiind o masura de minimalizare a riscurilor. Altfel spus, un material tratat cu o solutie ignifuga nu va deveni neinflamabil, ci se va aprinde mai greu sau nu va arde atunci cand se reuseste indepartarea sursei de aprindere.

In functie de comportamentul lor la foc materialele se impart in mai multe categorii, de la neinflamabile pana la usor inflamabile. Ignifugarea se aplica in special pentru materialele care se aprind usor, cu scopul de a le imbunatati comportamentul la incendii.

Ignifugare

ignifugare

Cand se recomanda ignifugarea?

Chiar daca ignifugarea este o masura de protectie mai mult decat necesara, exista recomandari in ceea ce priveste situatiile in care se poate aplica.

In primul rand orice constructie noua ar trebui protejata prin ignifugare. Lucrurile bine facute inca de la inceput te pot scapa de multe batai de cap. Daca in acea cladire se vor desfasura activitati care implica prezenta unui numar mare de materiale inflamabile cu atat mai mult ar fi util sa apelezi la o o firma ce ofera servicii de ignifugare.

Daca planuiesti lucrari de modificare a cladirii atunci este un alt moment propice lucrarilor de ignifugare. O data ce transformi cladirea intr-un santier de lucru ar fi bine sa te gandesti si la protectia cladirii.

Asa cum am precizat anterior ignifugarea mareste rezistenta la foc a cladirii pentru o anumita perioada. Cand aceasta perioada a ajuns la final se recomanda executarea unor noi lucrari. Iar acest lucru nu ar trebui amanat, atat pentru siguranta cladirii, cat si pentru linistea ta. Te vei simti mult mai impacat stiind ca ai facut ceea ce trebuia facut.

Cum alegi firma de ignifugare?

In primul rand gandeste-te ce iti doresti de la o astfel de firma: servicii de calitate, seriozitate, promptitudine, experienta in domeniu, servicii diverse, preturi corecte, disponibilitate. Acestea sunt principalele caracteristici ale unei firme cu care merita sa inchei un contract.

Te intrebi care ar fi firma care ofera servicii de ignifugare de calitate, care sa multumeasca si cel mai exigent client? Un exemplu demn de luat in considerare este Vulpea Antifoc. Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, cu un portofoliu generos de clienti, cu servicii de calitate gratie aparatelor de ultima generatie, solutiilor eficiente si personalului profesionist, cu cele mai bune preturi de pe piata si cu doza maxima de seriozitate si respect pentru client Vulpea Antifoc este alegerea potrivita cand iti doresti ignifugare!

Dupa-amiaza placuta!

Tagged , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *