Blogareala

Ce preferati sa cititi pe bloguri?

Uuufff nu mai vine odata concediul asta :)! Si totusi azi e marti, deci mai este putin. Voi v-ati pregatit? Gata curatenia, alea alea? Azi stateam si ma gandeam la ce intorsaturi pot lua unele articole de pe unele bloguri…sau mai bine zis, unele vizualizari!  Da, azi chiar vreau sa „vorbesc” despre ceea ce voua va place sa cititi pe bloguri pentru ca unele chestiuni incep sa mi se para total ciudate, sau poate ca nu le pricep eu prea bine.

Din ceea ce am putut observa eu insami…bloggerii par in general genul de oameni inteligenti, sau care ma rog…nu se preteaza la a citi orice fel de articol. Le place sa scrie despre lucruri concrete si nu despre tampenii si alte barfe deocheate. Le place sa se culturalizeze, sa citeasca mai mult si sa desfaca firul in patru cum s-ar zice. Normal ca sunt si bloggeri care scriu despre tot ceea ce-i taie capul, despre stiri din ziare, sau despre ce le trece prin cap la momentul respectiv, fara sa stea sa faca o selectie mai amanuntita!

Si totusi…am putut observa cu usurinta (si nu o singura data ci de mai multe ori) ca multi dintre cei care au blog, prefera sa scrie despre barfele din ziarele de scandal, sau sa injure pe unul si pe altul, sau sa fie tot timpul in contradictoriu cu ceilalti in legatura cu ceea ce scrie. De asemenea, se vede cu ochiul liber si ca cititorii prefera sa citeasca astfel de subiecte si asta am observat-o chiar si pe blogul meu. Daca scrii despre ceva ce a fost la TV cu o seara inainte, sau despre vreun scandal de prin ziare, hop cresc si vizualizarile. Cum scrii despre altceva, eu stiu gen, sentimente de-ale tale, sau vreo carte, sau natura sau alte chestiuni de genul, hop lumea nu mai pare atat de interesata. Eu una am ramas un pic surprinsa sincera sa fiu…nu ma asteptam ca si pe bloguri, cititorii sa prefere sa citeasca astfel de subiecte! Ma gandesc ca le citesc deja prin ziare sau le vad pe la TV. Totusi…ma si bucur intr-un fel, pentru ca eu am mai spus si repet ca da, citesc din cand in cand astfel de ziare de scandal si imi place sa ma amuz si sa comentez pe seama unor subiecte care ma intereseaza cu adevarat!

In alta ordine de idei…cred ca fiecare e liber sa scrie pe blogul sau, tot ceea ce vrea si ce doreste. De asemenea, daca nu prea il intereseaza numarul vizualizarilor de pe pagina lui, cu atat mai mult „isi poate face de cap” cat doreste si cum doreste pentru ca nimeni nu il opreste si nimeni nu e obligat sa citeasca ceea ce scrie el. Dar atunci cand iti pasa si de cititorii tai catusi de putin, zic ca trebuie sa incerci sa-i multumesti intr-un fel si pe ei si sa le oferi un pic mai mult din ceea ce le place.

Deci…voua ce va place sa cititi pe bloguri?

O zi minunata!

V-am pupat!

Tagged , , , , , , ,

8 thoughts on “Ce preferati sa cititi pe bloguri?

  1. Hai sa te contrazic. Depinde cand doresti tu vizualizarile. Daca scrii despre scandalul de aseara, vei avea vizualizari ziua urmatoare SI ATAT! Alte articole s-ar putea sa nu aiba multe vizualizari PE ZI, dar per total sa aiba mai multe. E simplu: sunt valabile si peste 1 an , si peste 2 🙂

    Eu am avut scandalul mircea badea – radu moraru. A avut succes 3 zile. Acum nimeni nu mai e interesat de el.

    Depinde cum iti doresti sa ai cititori. E adevarat, poti avea 300 de cititori intr-o zi si din aia sa-ti ramana fideli vreo 30, ceea ce e un plus 🙂

    Tu alegi strategia, tu decizi, tu suporti consecintele 🙂

    1. Ma nu stiu ce sa zic…dar oricum in continuare mi se pare oarecum ciudat si de fapt mi se par ciudate subiectele pe care unii prefera sa le citeasca pe bloguri. Eu una chiar nu adopt nici un fel de strategie si scriu despre ceea ce vreau in ziua respectiva sau despre ceea ce imi place. Acum na…depinde de fiecare :).

  2. Eu sincer scriu ce imi trece prin cap in momentul respectiv…imi scriu oful :))…ce imi place sa citesc:-? nu am un tip de subiect preferat pe care numai pe ala il citesc…eu citesc inceputul si daca ma atrage citesc mai departe…daca nu m’a captivat nici macar putin inchid si next:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *